De kernwoorden van de Eindhovense Studentenraad zijn zichtbaarheid en interactie. Wij willen het hele jaar zichtbaar zijn voor de studenten, niet alleen tijdens de verkiezingen. Daarbij zullen we vooral bezig zijn met de vraag: wat speelt er? Wat zijn actuele problemen en hoe kunnen we die oplossen? Wij laten de studenten onze agenda bepalen door actief op zoek te gaan naar zaken die voor hen relevant zijn en met deze studenten een goede discussie te hebben.

Om dit te realiseren zullen wij actief gebruik maken  van social media en deze website, waar regelmatig nieuwe artikelen te vinden zullen zijn. Daarnaast zullen we ook regelmatig op de campus te vinden zijn.

Om echt van waarde te zijn moeten we echter niet alleen weten wat er speelt. Problemen moeten opgelost worden en zaken gerealiseerd. De Eindhovense Studentenraad stelt zich hier op een positieve manier en meedenkend tegenover. De TU/e is een relatief kleinschalige universiteit, waar al veel bereikt kan worden via informeel contact met de juiste personen. Natuurlijk kan het eens voorkomen dat er een meningsverschil gaat ontstaan, maar ook dan weet de UR via de juiste wegen haar standpunt duidelijk te maken.